Ορθή χρήση πληροφοριών

Οι πληροφορίες  που περιλαμβάνονται σ’ αυτόν τον ιστότοπο παρέχονται μόνο για και ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σε καμία περίπτωση δεν  υποκαθιστούν  την επαγγελματική  φροντίδα που προσφέρει ένας ειδικός ψυχικής υγείας.

Το υλικό αυτού του ιστότοπου δεν μπορεί και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως βάση για διάγνωση ή επιλογή θεραπείας.

Ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε οι διαχειριστές του ιστότοπου έχουν την οποιαδήποτε ευθύνη για όποιο πιθανό αποτέλεσμα έχει οποιαδήποτε πράξη κάποιου που χρησιμοποίησε πληροφορίες που διάβασε στον ιστότοπο. Συμβουλευθείτε πάντοτε τον θεράποντα ιατρό σας ή επαγγελματία ψυχικής υγείας πριν πράξετε ή αλλάξετε οτιδήποτε αφορά τη θεραπεία σας.

Η χρήση του ιστότοπου ή/και η παροχή προσωπικών ή/και ιατρικών πληροφοριών στον ιδιοκτήτη ή τους εκπαιδευόμενους επαγγελματίες ή συνεργάτες της ιδιωτικής πρακτικής μέσω αυτού (του ιστότοπου) δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση σύναψη θεραπευτικής σχέσης ανάμεσα σε εσάς και τους προαναφερθέντες επαγγελματίες.

Σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης για παροχή ψυχολογικής/ψυχιατρικής βοήθειας απευθυνθείτε σε εφημερεύον νοσοκομείο ή καλέστε στον αριθμό 166  Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) για βοήθεια.

Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην Τηλεφωνική Γραμμή Κοινωνικής Βοήθειας 197  (210 -197 για τηλέφωνο από την περιφέρεια). Η Τηλεφωνική Γραμμή Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας αποτελεί το κεντρικό, καθοδηγητικό σημείο αναφοράς ολόκληρου του συστήματος παροχής υπηρεσιών άμεσης κοινωνικής βοήθειας του Υπουργείου Υγείας. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, επτά μέρες την εβδομάδα, παρέχει συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη και πληροφόρηση, κινεί τους μηχανισμούς άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και παραπέμπει στις υπόλοιπες υπηρεσίες του δικτύου του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), καθώς και σε άλλες κοινωνικές Υπηρεσίες και φορείς για περαιτέρω βοήθεια.